teorier

Har funderat en del på hur slöjan mellan den materiella delen av vårt universum och den andliga världen ser ut och hur det går ihop med annat jag tror på. Jag skall ärligt säga att jag inte riktigt har ett svar på vad jag tror på än, men jag har några teorier jag pendlar emellan.

Det är ju bevisat att universum rör sig ifrån den punkt där bigbang (som är en teori och inte helt bevisat) skall ha skett. Jag har svårt för att tro att något kan läcka ut ur punkten, dvs det molekyler och liknande, från ingestans. och jag tror kanske att det som är på andra sidan den punkten är den andliga världen. (jag ser inte detta som att andevärlden är otillgänglig, bara långt borta)

Jag funderar även på om den andliga världen ligger som en tunn slöja som går över den materiella världen och går tätt tätt tätt vid allt maeteriellt (denna teori är den jag är mest tveksam över just nu, men jag funderar ju som sagt fortfarande och ibland när jag tänker på det så låter det ganska vettigt för mig).

Om man skall jämföra universum med en ballong så vet man ju att allt rör sig från en punkt och allt rör sig ju från vartannat precis som när man blåser upp luft i en ballong. Man kan måla två prickar på en ballong och dessa rör sig från varandra när man blåser upp ballongen. Det som är utanför ballongen kan möjligtvis vara den andliga världen... (visst har ni hört att universum inte har ett slut, men om vi funderar över det, så vet vi ju faktiskt inte).

Jag har några andra teorier också, men jag funderar nog mest över dessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0