Vad består allt av? evighetsfråga

Det minsta man har kunnat bevisa är elektroner, men vad består då dessa av? Det är det ingen som vet! och detta kommer att bli en evighetsfråga, så om ni inte gillar det bör ni inte läsa detta!

Allt måste bestå av något! det är vi alla överensa om! elektroner måste bestå av något, och det elektronerna består av måste bestå av något, och det elektronernas beståndsdelars bestående av måste bestå av något! och tillslut måste det ju sluta upp med att det bara består av en sak, men det funkar ju faktiskt inte! Tillslut måste vi bestå av en sak som inte består av något alltså består den av ingenting! det gör att vi inte skulle existera! :)


Bara en rolig tanke, som kan skrämma många

//Psychooo-bunny

Intressant tanke min vän hade

Min vän har kommit fram till att hon tror en ganska intressant sak. Tanken har slagit mig innan, men jag tyckte inte att det lät som något för mig. Kul för henne att hon vet vad hon tror i alla fall!

Hon tror inte på att någon typ av högre makt har skapat världen, men att det senare har kommit en högre makt som kan bromsa katastrofer och annat i världen. Den  är inte "mäktig" nog att stoppa det helt.

Japp intressant enligt mig!

tankar om big bang


Jag skall i ärlighetens namn säga att jag är skeptiskt till att det helt plötsligt bara skulle vara en stor smäll och att saker skulle ha skapats ur ingenting, eftersom att det vetenskapligt inte funkar! Man har kunnat bevisa fram till några microsekunder innan smällen och något gudomligt måste väl ha hänt då (det är i alla fall vad jag tror).

Jag vet att många ifrågasätter troende genom att fråga när då den gudomliga kraften (beroende på vad man tror på) eller om man nu tror på något annat, skulle ha skapats. Jag skall i ärlighetens namn säga att jag själv inte kan förklara det.

(Se tidigare inlägg): Vissa tror att universum tillslut kommer att explodera som en ballong när den är fylld med för mycket luft och andra tro att "luften" i det här fallet olika stora partiklar och så kommer att gå tbx till det här hålet och sugas in igen som hålet. Om det nu skulle vara så att vi skulle sugas in i hålet igen så funderar jag på om det är så att världen går tbx till den andliga världen för att sedan födas om. Jag anser återfödelse vara en viktig del i min tro och jag tror därför att allt behöver förstörelse och förnyelse.

teorier

Har funderat en del på hur slöjan mellan den materiella delen av vårt universum och den andliga världen ser ut och hur det går ihop med annat jag tror på. Jag skall ärligt säga att jag inte riktigt har ett svar på vad jag tror på än, men jag har några teorier jag pendlar emellan.

Det är ju bevisat att universum rör sig ifrån den punkt där bigbang (som är en teori och inte helt bevisat) skall ha skett. Jag har svårt för att tro att något kan läcka ut ur punkten, dvs det molekyler och liknande, från ingestans. och jag tror kanske att det som är på andra sidan den punkten är den andliga världen. (jag ser inte detta som att andevärlden är otillgänglig, bara långt borta)

Jag funderar även på om den andliga världen ligger som en tunn slöja som går över den materiella världen och går tätt tätt tätt vid allt maeteriellt (denna teori är den jag är mest tveksam över just nu, men jag funderar ju som sagt fortfarande och ibland när jag tänker på det så låter det ganska vettigt för mig).

Om man skall jämföra universum med en ballong så vet man ju att allt rör sig från en punkt och allt rör sig ju från vartannat precis som när man blåser upp luft i en ballong. Man kan måla två prickar på en ballong och dessa rör sig från varandra när man blåser upp ballongen. Det som är utanför ballongen kan möjligtvis vara den andliga världen... (visst har ni hört att universum inte har ett slut, men om vi funderar över det, så vet vi ju faktiskt inte).

Jag har några andra teorier också, men jag funderar nog mest över dessa.

RSS 2.0