Vegansk Indisk Currygryta Och Köttfria Måndagar

Vill äta hälsosammare och det har börjat ganska bra. Har börjat prova mig fram på et helt annat sätt än jag gjorde förut.

En lyckad maträtt blev faktiskt den indiska currygrytan. Jag passade också på att prova på ett par kinesiska sojabitar. Självklart är det bra med lite färska grönsaker utöver de många andra. Blomkål, paprika, squash, bambuskott, lök och lite annat gott var i. Jag gjorde också en jordnöts -och ruccolapesto med citron och vitlök bland annat. Som sagt! det går väldigt bra för mig som vegan! Om inte bättre nu än vad det gjorde innan.

En bra idé som man ofta hör om nu är "köttfria måndagar" för er som gärna vill börja smått, eller för er som helt enkelt vill hjälpa några djur utan att avstå från kött helt, eller kanske er som bara är nyfikna på vegetarisk mat.

kreativitet i skolor.

Inom skolor värderas inte de estetiska ämnena lika högt som andra ämnen exempelvis: matte, svenska, engelska, naturvetenskap och liknande. Det är enligt mig synd. Om vi vill nå varandra globalt sätt behöver vi självklart språk, men tex en bild kan nå en större publik och sända fler budskap än vad en text kan göra. Varför nedvärderas då dessa ämnen?

Min vän kom med en bra anledning till att vi skulle ha mer musik: Sverige har hur stor musik export som helst! Det är väldigt många svenskar som jobbar inom musikindustrin utomlands. Trots det har vi väldigt lite musik i grundskolan.

Jag såg på en intressant film gjord av en elev på ett gymnasie. Vad kan man göra med en tegelsten? Detta svarade ett antal barn på och (jag tror att det var) 80-90 % av dem barnen som kunde komma på (vad var det nu?) 50-60 saker. Om man kom på cirka så många olika saker räknades man som ett "think-out-side-the- box-geni". När man sedan frågade en kille, som vid ung ålder hade kommit på ett högt antal, när han var äldre (runt 20 om jag inte minns fel) kom han på 10-20 saker (vilket var medel för hans ålder). Varför bryts då vårt nytänkande när man blir äldre?

Min teori är att vi inte får utlopp för vår fulla kreativa förmåga i skolan och att vi när vi är äldre är rädda för att ha fel och misslyckas. Vi blir vid äldre åldrar mer realistiska (det behöver inte alltid vara en bra sak) och vi matas med att vi alltid måste lyckas. Prestations frågan är hela tiden närvarande bland äldre. Trots det, så har de personer som blivit som kändast, nästan alltid varit personer som visat en stor kreativitet. Titta bara på Picasso!

Presenter för att uppmuntra en vilja

Min mamma har haft viljan att börja meditera och hålla på med yoga i flera år. Därför blir mina julklappar till henne, ett litet kit med små saker som kan hjälpa henne att själv ta steget att faktiskt börja.

Jag har tex gjort runor till henne och skall skriva en liten lapp där det skall stå hur man använder dem. Jag sydde en påse till runorna och jag skall ge henne ett litet halsbandshänge som föreställer en ängel som har två bärnsternar i vingen. Till den skriver jag en liten lapp med information om vad bärnsten används till (tex läka).

Jag köpte även två ljus, ett rosa och ett lila. Dessa har jag gjort ettiketter till, där det kommer att stå meditationsljus. Nyanserna går i ganska lugna och neutrala toner för att kunna skapa det lugn man är ute efter vid meditation.

Allt kommer att hållas i samma... vad skall man kalla det... genre?

//Psychooo-bunny

Förändring

Det känns som om en del positiva förändringar är i rörelse.

Det känns som att jag nu vet vilka personer jag börjar växa ifrån och på hur långt avstånd jag skall hålla några personer. Jag märker också vilka personer jag har också kommit närmre.

Jag har en större aning om vad jag vill skall hända i framtiden och jag har en större vetskap om hur jag skall ta mig dit. Detta innefattar karriär och liknande, men jag har fortfarande en hel del efterforskningar att göra.

Jag har tagit större initiativ för att hålla koll på studier och har tagit större kontroll över hur jag skall kunna påverka det jag vill påverka. Att jag blev vegan är ett bra sådant exempel.

Jag har mycket mer energi sedan jag blev vegan, men jag tror att det är för att jag nu tycker att det är roligare att hitta recept. Dessutom har jag börjat äta hälsosammare då även det är en sak jag velat påverka.


osäkerheter jag håller på att -och har vunnit över

När jag var yngre var en av mina största osäkerheter min mage.
Hur går det då ihop med att jag har börjat dansa magdans?
Jag var fortfarande lite osäker när jag återfann det där intresset för magdans, men kände att jag var tvungen att slå den där osäkerheten. Jag omfamnade då konsten att dansa som ett terapeutiskt sätt att övervinna den.

Jag har även nu bestämt mig för att utmana mig själv genom att sätta upp mig på listan som frivillig till at vara lucia på vår skola. Lucian måste sjunga solo, och jag har länge varit väldigt osäker på det här med sång.

Dessutom har det varit svårt för mig att dansa framför andra, men det börjar släppa lite mer nu. Jag älskar att dansa, men som sagt... den där självtviveln kan skada mycket. Jag dansar nu med andra elever, som även dem är intresserade nog att dansa, på skolan. När vi har uppvisning skall vi alla göra ett "signatur" steg det första vi gör och då går man upp själv på scenen medans de som tidigare gjort sina steg ställer sig lägre bak på scenen. Det är ett bra sätt att våga!

Jag vill nu börja utmana mig själv för att övervinna rädslor och liknande, och jag skulle vilja uppmana andra till att även de göra det. Och tro mig! Jag vet hur svårt det är att faktiskt ta steget och göra det.


Lycka till med utplånandet av det hemska självtvivlandet!

//Psychooo-bunny

Anteckna saker vettja!

Jag har en bok där jag då och då skriver ner vad jag är tacksam för. Tyckte att det kan vara en rolig liten sak att dela med mig av. Jag skriver inte i den varje kväll, utan när jag verkligen känner mig tacksam för något, dessutom är det ett bra sätt att öva upp tacksamhet.

Jag bestämde för ett tag sedan att prova på något nytt varje vecka och valde att skriva ner dessa saker. Tyvärr glömde jag bort att anteckna de saker jag provade, men har nu börjat igen. Inte nog är det ett bra sätt att komma ihåg nya händelser, men det är dessutom ett bra sätt att se till så att livet inte blir enformigt (det kan vara något så enkelt som att prova på ett nytt recept till att för första gången prova på bergsklättring).


Ett annat lite annat block jag har är till för att skriva ner hur jag upplever vissa olika stenar och kristaller utan att ha kollat upp information om dem. Jag håller stenarna i min mottagande hand (som råkar vara vänster) och känner efter vilken känsla jag får och vilken energi den stenen besitter. När jag väl har sovit med stenarna skriver jag ner hur jag sov och liknande. Än så länge har jag bara provat 3 stenar (den ena stenen provade jag igår) men för att verkligen se ett mönster i det sover jag med stenarna i ett flertal nätter.

rolig lite udda information// Psychooo-bunny

mottagande och utsändande hand

Jag lovade att jag skulle skriva om mottagande hand och utsändande hand. Nu är jag inte säker på om jag redan har skrivit om det så om jag redan skrivit om det var god och strunta i att ens titta på det här inlägget.

Strunta i det här med höger och vänster för detta har inget med det att göra.
Ta ett föremål i en hand. Får du upp någon speciell information från att hålla saken i den ena handen? byt sedan till andra handen och se om du kan känna mer information från föremålet? okej!? vilken snappar du upp mer från..?- det är din mottagande hand och den använder man tex när man skall ta en sten och känna efter om det är den du dras till. (Detta kan ändras ibland för vissa då man genomgår olika perioder i livet som ändrar energier i kroppen mm) den andra handen är den du använder när du skall skicka ut energi vid magi och liknande.


som jag lovat!//Psychooo-bunny

sugar skull(ish) samhain tradition

Som jag tidigare nämnt, på annat håll, så var jag lite för sjuk för att riktigt ha energin att fira samhain, men idag den 2 november (det är även "el dia de los muertos" för mexikanarna) kände jag mig tillräckligt frisk för att ha en egen liten mysdag trots att det inte var prick på datumet.

Samhain är det wiccanska nyåret då man hedrar de som avlidit. Man skulle kunna säga att det är wiccaners motsvarighet för halloween, men vi firar en ny start då vi tror på återfödelse de flesta av oss. De gamla kelterna firade samhain och om ni undrar var traditionen att gröpa ur en pumpa kommer ifrån så är det en gammal tradition kelterna använde vid samhain (uttalas "sawen"). Vanliga färger vid altare och liknande är helt enkelt de höstfärger som återfinns i naturen just nu. Undrar ni mer över högtider är det bara att söka lite på nätet!

Jag tog det lugnt och det var mysigt i sig. Jag har även en liten ny tradition: att måla sugar skulls varje samhain. Jag måste ju medge att jag aldrig trodde det här med sugar skulls skulle vara lätt, men jag tyckte att det var en rolig idé ändå. Det var mest det fria skapandet jag såg fram emot, men det är klart att det kommer att vara en rolig sak att visa barnen när de blivit lite äldre, och dessutom en tradition som är rolig att ha med dem. Så det fick bli lite enklare varianter av döskallar med lite färg.Ett litet kort på altaret med en liten pumpa. Hade varit roligare om man fått se lite skuggningar och lite färger.
RSS 2.0