ängel

Har pärlat änglar. Jag funderar på hur jag kan använda det i ritualer och på mitt altare. Kanske gör jag så att jag gör en till min "skuggornas bok" (vilket jag kommer att gå in på mer i ett annat inlägg).


etiketter till örtburkar.

Har gjort etiketter till mina örtburkar. Här är resultatet:På bilden nedan kan ni se en av ettiketterna jag håller på att göra. Jag skall sätta svart band så att det får en korsettsnörning.
pågående projektVarma kramar// Psychooo-bunny

lavendelsalva

Har nu gjort lavendelsalva.

Jag fick inte ihop till mer än tre burkar, men det är ganska bra för jag hade bara tre burkar att hälla det i.Den luktar fantastiskt och är mycket mjukgörande så egentligen skulle man kunna kalla det en fetare version av hudkräm. Om man inte läggar i essentiella oljor i dessa salvor luktar de inte lika mycket (om man tex tycker att för mycket lavendeldoft luktar tvål kan man strunta i det).

Det här behöver du:


Lavendel (eller valfri växt så som ringblomma)
Olivolja
bivax
burkar
(ev honung)
(ev essentiell olja för att det skall lukta mer lavendel)

Instruktioner:
Ta lika mycket lavendel som olivolja och häll i en burk. Blanda och låt sedan stå i ca 6 veckor. Om du går förbi den så kan du skaka lite då och då och se till att det inte möglar (burken skall vara stängd). Se även till att lavendeln precis är täckt av olivoljan och det är okej att hälla på mer.

Efter 6 veckor: Använd en silduk för att sila bort lavendelbitarna från oljan (ev blanda i några få droppar essentiell olja). Värm en del bivax (beroende på hur mjuk du vill ha salvan) och häll sedan i oljan. Det är okej att det stelnar lite när man häller i det, det beror på att oljan är kall och bivaxet varmt. Fortsätt att värma tills allt har smält igen och häll det sedan snabbt i burkar (för det stelnar snabbt!). Skulle man vilja så kan man ha honung i, men när jag provade det hamnade honugen i botten av burkarna så jag skulle inte rekommendera det.

Jag har planer på att göra salva med ringblommor (och kanske lite lavendel).

visar lite av mina gröna fingrar

Det är otroligt att växter kan utväcklas från att vara i ett litet frö till att växa till en egen planta/träd(vad det nu är vi talar om)
Tyvärr växte inte några av mina frön. Det blev tex inte någon lavendel, vallört eller något olivträd.Har nu planterat gräslök stället för de som inte växte. Lite snopet var det, men jag skall fortsätta sprida liv i krukor.Persilija och rödmalva som vuxit riktigt duktigt! jag känner mig väldigt vårdande som kan ta hand om växter även om det inte kräver så mycket.aloe veran växer inte heller mer. Trots det tycker jag att det gick ganska bra för att vara första gången och inte riktigt veta vad jag höll på med.

Prova på det ni också, varma kramar //Psychooo-bunny

RSS 2.0