Ifrågasätt din egen tro

Jag har märkt att vissa inte vågar ifrågasätta sin egen tro. Jag tror att många är rädda för att de ser något de inte tycker om

att göra sitt bästa och inte vara för hård mot sig själv

Jag har pluggat hela dagen och har kämpat hårt med att lära mig inför provet imorgon, men det är en del som inte sätter sig! Trots det tänker jag inte sitta och må dåligt över att jag inte kan det. Jag har försökt och det har verkligen inte funkat så jag får helt enkelt ta det som det kommer och hoppas på att det går bra ändå. Jag tänker inte vara för hård mot mig själv när jag har gjort mitt bästa.

letar efter sätt att bemöta rasistiska och nazistiska åsikter

Jag har alltid sett ner på nazistiska åsikter, och det gör jag fortfarande. Därför har jag ett tag försökt att jobba på det, men jag har ännu inte kommit någon vart med det! Jag kan inte hålla med om vad dessa människor säger.

Det finns många åsikter jag inte håller med om när det gäller andra människor som jag ändå kan respektera på ett annat sätt, men nazism är av någon anledning svårare för mig!

Jag undrar lite hur jag skall bemöta dessa åsikter som så uppenbart visar hat (jag har mött några som har oerhört rasistiska åsikter) mot andra. Jag får helt enkelt hitta ett sett för mig att endast se på åsikterna med ett kritiskt öga utan att se ner på dem.

Astronomiska tankar om vatten och månen och hur det påverkar våra kroppar

Har plötsligt blivit mycket intresserad av astronomi! Det finns så många teorier som är intressanta och som skulle kunna vara vettiga!

Man brukar ju prata om att man kan få mardrömmar eller få svårt att sova när det är fullmåne. Det är ju vetenskapligt bevisat att vattnet påverkas av månen och tidvattnet är ett sådant exempel! vi skulle ju inte ha något tidvatten om månen inte gått i sin bana runt oss.


En mycket stor del av våra kroppar består av just vatten och om nu havsvattnet påverkas av månen borde ju även vattnet i våra kroppar göra det. Jag tror att vissa är mer känsliga för förändringen som sker när vattnet i våra hjärnor rör på sig och att vad vattnet gör. Och därav kan man få svårigheter att sova eller så kan man ju få mardrömmar.

Jag har insett att jag brukar få lust att gå ut dagen innan fullmåne och man kan ju tro att detta är en slump, men jag tror själv att detta är en kontakt jag har med naturen av något slag. Jag tror att alla har olika kontakter med naturen, men jag funderar mycket kring ämnet. Vem vet kanske kan jag se fler kopplingar i framtiden när jag haft mer tid att lära känna de reaktioner min kropp gör vid olika tillfällen.

Man vet tex även att vargar ylar mer vid fullmåne (oj den har man ju inte hört förut, tänker vissa då, men det är faktiskt det) Ett häftigt, men kanske inte så möjligt, experiment skulle vara att stänga in en varg där de inte kan se något ljus och se om den ändå ylar. Detta skulle ju inte gå i praktiken, men om man bara tänker på att svaret på frågan skulle bara intressant så blir det lite lättare att tänka sig! Det var faktiskt min biologilärare som talade om för mig att vargar ylar mer vid fullmåne.

RSS 2.0