Vegetarianer/veganer

Jag satt just och hade en ganska intressant konversation om att äta kött eller vara vegetarian. Jag är ju personligen vegetarian och ville bara lite snabbt ge några tips för de som vill bli vegetarianer/veganer, men som inte vet vart de skall börja:

De flesta tycker att det är svårt att lägga av med att äta kött med en gång och om de försöker med detta tröttnar de efter ett tag. Jag skulle tycka att det vore lättare att minska köttintaget gradvis och att börja litet.

* du kan börja med att strunta i att äta kyckling/fisk,

* Du kan strunta att äta kött en dag i veckan,

* Du kan läsa runt lite på internet om näringsintaget och vad du behöver få i dig som vegetarian,

* Om du lever i en familj där de alltid lagas kötträtter kan du laga din egen mat (jag vet att alla inte orkar detta, men ibland får man ta de lite längre vägarna för att nå sitt mål),

* Ha en dag i veckan då du övertalar familjen att laga vegetarisk mat, ni kan till och med göra en lek av det! Den som hittar bästa vegetariska receptet får ett pris eller så kan ni turas om om att välja recept (utan protester mot varandras maträttsval för det tar nöjet från middagen),

* Om du vill bli vegan kan du börja med att avstå från ägg eller mjölk,

* Vissa tycker om att sluta tvärt med kött, men jag skulle rekommendera att tona ner det i början,

* Besök vegetariska resturanger och hitta liksinnade personer med samma mål, det gör resan så mycket trevligare,

* Se inte på vegetarism/veganism som tvång! gör det med glädje!


Ja där har vi några saker till att börja med i alla fall :) hoppas det hjälpte!

//Psychooo-bunny

Historiska händelser och siffror

när det gäller historiska händelser och siffror skall jag ärligt säga att jag inte litar på de siffror som ofta står i historeböcker.

Om vi skall använda ett exempel: Under häxprocesserna här i Sveriga sägs det att det är omkring.. (tror jag) 400 personer som avrättades för häxeri. Detta var under 1600-talet och att många av de som fall avrättades blev dokumenterade tvivlar jag på. Jag tror inte på att dokumentationen var bra på den tiden och jag är ledsen över att behöva säga det, men jag tror att det var många fler som dog.

Samma sak gäller andra krig och liknande.

// Psychooo-bunny

Elementens riktningar

Ville dela med mig av var de flesta (och även jag) har representerandet av elementen:

Jord-Norr
Luft-Öster
Eld-Söder
Vatten-Väster

Jag hade det ståendes så på mitt altare (som ni såg på tidigare bild) och var mycket nöjd med det. Läser man runt lite ser man att det är så de flesta har det. De flesta säger även att dessa är vad som representerar de olika elementen.

//Psychooo-bunny

Börja med lite verktyg när du utför magi

Vad behöver man som nybörjare för att utföra magi?
Svaret på den frågan är enkel!: Inte mycket.
Verktyg är toppen att ha, men att börja med lite saker gör det lättast för dig!
Jag började med en skål med stenar i (Jord), en "kruka" med lavendel (lukt sprids med luft och detta passar då de som inte kan ha rökelse), ett rött ljus (eld) och en skål med vatten (och lite salt då och då) Salt representerar för mig vatten och inte jord som hos många andra.
Jag hade ljus för att representera de olika elementen, men vill man inte ha det kan man alltid använda stenar och annat man samlat från naturen. Jag hade också ett vitt ljus i mitten för att representera anden.
Jag var påväg att skaffa ljus som skulle representera gudinnan, men detta kan jag av olika skäl inte göra.
Börja inte med avancerad magi, det är bättre att lära sig grunder först, då det är basen för all magi.
Jag hade även en stav jag gjort själv, men det kan vara bra att börja med bara stenarna och det...

Grunder som bör kunnas (endast några av baserna):
Att sluta en cirkel,
Att kalla på elementen,
Veta vad som representerar vad (detta kan man även göra listor av istället för att lära sig det utantill), och om det inte känns rätt att tex söder representerar eld och du tycker att öst representerar eld (solen går ju upp i Öst) är det okej att ändra. Kom ihåg att magi alltid handlar om vilja, koncetration och känsla.
Det finns många andra grunder du bör kunna, men här har du en början om du inte vet var du skulle starta.Varma kramar// Psychooo-bunny

Jag blir kvar

Jag stannar nog ett tag till. Kände att det inte var dags att ge sig av riktigt ännu.

Jag har funderat lite och kommit fram till att många religioner har fler likheter än vad många vill erkänna. Det finns säkert en del som redan har sagt detta innan mig då även de har fått en annan överblick av det.

Jag har även insett att känslan av vatten är underskattad. Om man verkligen känner efter hur det känns är vatten rinner ner i halsen när man druckit eller när man har det i munnen är det faktiskt ganska behagligt, men även konstigt. Vi har tagit den känslan för givet och om man skulle tänka sig att det var första gången man någonsin stött på den konsistensen skulle man inse att det är en rolig konsistens.

Haha jag har inte så djupa tankar just nu så ni får ursäkta att jag skrev inlägget ändå. Jag lovade ju att jag skulle återkomma med nyheter gällande om jag skulle ha kvar bloggen eller inte.

Varma kramar//Psychooo-bunny

Det möjliga och ovilliga slutet på denna bloggen.

Det var ett tag sedan jag skrev. Jag har av några anledningar funderat på om jag borde fortsätta med denna bloggen. Jag vill väldigt gärna fortsätta, men det finns några hinder i mitt liv just nu som kanske står i vägen för detta. Jag skall fatta mitt beslut imorgon och skriver därmed vad jag kommit fram till. Jag tänker omfamna den lite svårare period. Jag får helt enkelt bara se detta som en möjlighet till att dra lärdom.

Jag förvånas över hur ignoranta vissa människor är, även om man står de relativt nära. Jag som känner att jag är som öppnast för saker just nu har lite svårt för att förstå mig på andra som inte är det.

Mina vänligaste välsignelser och kramar//Psychooo-buny

RSS 2.0