tror jag att det finns änglar?

svaret på den frågan är: Ja! som det ser ut nu tror jag på änglar. Jag har dock inte riktigt gått in i ämnet än, det tänker jag göra när jag har hittat annan information om saker jag kanske tror på. Jag forskar mer inom elementen just nu och tänker antagligen fokusera på det! får se! jag vill även ta reda på mer om verktygen jag vill ha på mitt altare och sätta mig in på det lite mer! Men tillbaks till den riktiga frågan! tror jag att änglar diskriminerar pågrund av religion? svar: Nej det tror jag inte! oavsett vad man tror på så skyddar de alltid mig (tror jag). Tror jag då att gud/innan diskriminerar efter religion? Om jag säger såhär! jag tror att man får mer kontakt med de om man är häxa, men jag tror inte att de lämnar en i sticket om man råkar ha en annan religion! jag tror endast att människor med andra religioner är inne på fel spår och att de inte riktigt har samma relation som jag! jag säger inte att något är fel! jag tror att det finns kunskap att finna i alla religioner! Men jag tror ju självklart på gud/innan och att man behöver balanst mellan motsater (kvinnligt och manligt) så hur kan då något existera utan en gudinna?

promenad för att hämta vatten

Igår fick jag spontant för mig att jag skulle gå ut på en promenad och det slutade upp med att jag hamnade nere vid havet (som ligger en bra bit från där jag bor) det var kallt, men så illa kan jag inte säga att det var! Jag passade på att hämta lite havsvatten till att ha för att representera vatten vid mitt altare. Har inte använt havsvatten innan och jag undrar om det inte kommer funka bättre nu. Jag provade smält snö en dag och det funkade otroligt bra för mig. När jag höll nere flaskan i det iskalla vattnet tappade jag känseln i fingrarna så jag rekomenderar inte att göra som jag gjorde! Kan ni lyckas få tag på det utan att doppa i fingrarna kan ni som inte gjort det innan prova.

liten tanke på vad som behöver göras

tanke jag har:
Dagens samhälle består i stort sett bara av att man skall prestera, de enda klasserna som faktiskt går ut på att lära sig i skolan är 1-3 i grundskolan. Ah många känner nog igen sig eller hur?! ni har känt av pressen och vissa kanske ofta går och tänker på det! Jag har bestämt mig för att försöka släppa det! jag har känt mig otroligt positiv hela veckan och prestationen är det enda som har hållt mig tillbaks! alltså skall jag helt enkelt bara göra det bästa jag kan och sedan släppa hela grejen. Mer än så kan man inte göra!! det är omöjligt att göra annat än sitt bästa.

det finns ju alltid val att göra.

satt just och tänkte på en tanke jag hade när jag var yngre. Oavsett vad så kommer det alltid vara någon som kritiserar dig och som har problem med dig som person (av olika anledningar) och det kommer alltid vara någon som älskar dig och tycker att du är helt fantastisk. Är det då inte bättre att bli älskad och kritiserad för den riktiga du, än att du har på en mask och allt som har med dig att göra är en fasad? Det är ju självklart upp till dig...

ångest för framtiden och hur jag hanterade min oro

jag har insett att mycket oro som orsakas beror på att man tänker otroligt mycket på framtiden. Jag måste säga att jag har lärt mig att leva i nuet på senaste tiden, men fortfarande ha en överblick av framtiden. Jag tror att det är otroligt viktigt och jag måste erkänna att det tog en lång tid för mig att lära mig! för inte allt för länge sedan som jag var så fokuserad på nuet att jag inte kom ihåg vart jag lagt saker efter ca 2 minuter. Sedan jag fått mer svar på frågor jag har haft har jag upptäckt att det är lättare nu än vad det var då. Innan dess fokuserade jag endast på framtiden och det orsakade en hel del ångest från min sida. Jag tror att många runt mig har upptäckt att jag är mer positiv och mer öppen för saker nu än jag var innan!

Något som verkligen hjälpt mig att avlösa stress har varit meditation. Från början var jag lite osäker på om det kunde hjälpa mig, men det gjorde det verkligen. Jag skriver nog i ett annat inlägg hur jag mediterar om något skulle villja prova på det hemma. Jag kan ju självklart inte säga åt er hur ni skall göra, bara hjälpa till om ni behöver hjälp. Man behöver ju inte heller följa det till punkt och pricka, man kan ju skräddarsy det efter vad som passar en själv. Jag varierar ofta och ändrar ofta på en av mina meditations övningar.


Blessed be//Psychooo-bunny

Trevligt att träffas

Hejsan detta är helt enkelt min nya blogg där jag kommer skriva om mina tankar och funderingar kring wicca, filosofi, traditioner och liknande. Jag skriver antagligen även lite information om de olika ämena för de som vill veta lite mer. Jag har nyligen börjat följa denna hedniska tradition (wicca) så det är inte säkert att jag kan svara på alla frågor.

Jag kan ju börja med att berätta lite om mig själv:
Jag är en tjej som är uppvuxen i en hinduisk familj. Jag är vegetarian (och har lite olika tankar om det här med att äta kött,  men jag känner att det inte är något för mig). Både jag och en av mina närmsta vänner studerar wicca även om vi har lite olika tro inom ämnet. Som det ser ut just nu är mina favoritsymboler trippelmånen och triquetran. Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga.


Veckans första filosofiska tanke: Den sidan man mest visar för sina nära och kära är den man ofta betraktas vara. Man förväntas att endast vara den personen och inte kunna ha olika "personligheter". Jag tex tycker att det är trevligt att titta på livet ur olika synvinklar och när människor ser den sida av mig blir de ofta förvånade för att många inte ser den sidan av mig beroende på vilka de är. Jag älskar även att springa omkring och shoppa på stan och liknande. Många kopplar inte ihop dessa och blir då förvånade när de ser att jag har så många sidor av mig. Försök att visa hela er för de ni tycker om så att de kan uppskatta er mer! Även här gäller det klädstilar och liknande. Jag vet själv att många uppfattar en som konstig om man väljar att visa fler sidor av sig själv. Man kan tycka om många stilar och det är okej om för att man byter lite från dag till dag, bara man är sig själv.

Blessed be//PsychoooBunny

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0