Grunderna för vad jag tror på

Vad wicca är för mig är inte nödvändigtvis wicca för en annan person. Det är en ganska öppen religion och man uppmanas till att gå efter vad som känns rätt för en själv. Därför blir var och ens tro väldigt individuell (det finns ju inte något "heligbok" om man säger så utan man gör sin egna där man samlar upplevelser och annat. Vissa wiccaner tror att det först fanns guden och gudinnan och därefter föddes andra gudar och gudinnor (som tex Pan, Lakshmi, Venus och andra)

Jag tänkte bara göra en liten sammanfattning kring vad jag tror på eftersom att jag inte faktiskt gjort den innan

Det finns en stor "kraft" eller vad man skall säga. Denna kraft har man delat in i kvinnligt, manligt och androgynt med andra ord gudinnan, guden och anden för att förstå den bättre. Precis som att människor djur och växter har olika personligheter har det gudomliga det och då kan man använda symboliska gudar/gudinnor för när man skall tex utföra en formel med ett speciellt syfte som denna symboliken för den sidan av deras personligheter passar.
Våra själar har alla kvinnligt och manligt och när dessa två möts bildas androgynt och på så vis kan inte jag tycka att det är fel med homosexualitet osv.

Vad som händer efter döden: Vi dör och går över slöjan till summerland (direktöversättning sommarland). Där får vi gå igenom allt vi lärt oss i livet och bearbeta det. Sedan får man vila och återhämta sig. Man får även återse sina nära och kära som inte är i livet just då (även från tidigare livstider) och man kan även se de som forfarande är i livet.
Därefter bestämmer man några hinder eller svårigheter som skall hända i sitt nästa liv, vart man skall födas och dylikt. Man föds om och försöker övervinna de svårigheter. Ju äldre själen är desto svårare utmaningar får man.
Tar man självmord får man födas om med samma svårigheter och göra om det hela igen.

Sitter och njuter över att de sista stressiga dagarna i år snart är över

Vid denna tidpunkten i mitt liv känner jag mig väldigt nöjd med vem jag är och känner ett litet sug efter att utvecklas som person. Jag känner mig inte tvingad till att ändra på saker med mig själv som jag inte vill ändra på för att bli någon annan. Det enda jag känner är att jag vill utvecklas och bli till det bättre, inte någon annan. Jag tror att jag kommer lyckas ganska bra med det. Jag känner mig även riktigt älskad och känner inte något behov av stress inför framtiden. Jag tror att gud(en/innan) och anden älskar mig för den jag är och ger mig vägledning när jag behöver det.

Kärlek till er alla//ThePsychooo-bunny

att rena från negativitet eller att tillföra negativitet

satt just och tittade på en dokumentär som handlar om att några kvinnor som alla kommer från olika bakgrunder och religioner får prova på wicca där en prästinna hjälper dem med det som skall göras och liknande. Kvinnorna förväntas vara öppensinnade för upplevelsen. En kvinna visar sig vara lite skeptiskt till det hela och skall prova på att rena området från negativa energier med hjälp av en kvast. Kvinnan verkar som sagt absolut inte tro på det och jag tänker som såhär! Hon skall rena området, men ändå hon lägger ner negativ energi runt om sig för att hon har en sådan "uppgift" hur är det att rena från det negativa. Det ända hon gör är att tillföra negativitet. Något jag har lärt mig under studerandet är att ingenting funkar om du verkligen inte vill eller tror att det skall fungera. Ger hon sig in på en sådan upplevelse får hon i alla fall ha ett öppet sinne. Min uppmaning för er som är (inte bara wiccaner) är att ni skall känna att ni vill och tror på det ni gör. Jag lämnar er med denna bilden.

kärlek till alla//ThePsychooo-bunny


större närhet till djur & totemdjur

Jag kände att jag var tvungen att dela med mig av vad som hände 5/12/2010.

Jag och min vän var ute i snön eftersom att vädret var helt underbart! Det var kramsnö och vi ville vara lite mer barn så vi bestämde oss helt enkelt för att springa omkring och leka i snön.
Jag stod vid ett träd och min vän var lite längre bort (vet inte riktigt vad hon höll på med). Okej, så jag står där och ser hur det hoppar till på grenen och självklart undrar jag ju vad det är. Och på grenen satt det en ekorre som plötsligt stannar upp och bara tittar på mig. Sedan börjar den göra ett ljud som ungefär låter som när man andas in och skall prata samtidig hmm hur skall man förklara det? iiih? <-nja något sådant lät det. Så den gör det ljudet några gånger och jag prövar mig försiktigt på att härma ljudet för att se om den blir rädd. Gissa vad? Den började göra samma ljud igen och jag fortsätter att svara. Jag är så säker man kan bli på att den hörde mig. Det var som om den försökte säga något till mig! något liknande har aldrig hänt mig innan. Det var helt fantastiskt! Jag vet inte hur länge jag och ekorren stod där och "kommunicerade" eller vad vi nu gjorde. Min vän märkte vad jag gjorde och närmade sig lite smått. Även hon deltog i kommunikationen och vi stod i minst 15 minuter efter det att min vän deltagit och "pratade" med den tills den började röra på sig igen.


Det roliga är att jag under en lång tid känt mig närmre djur än jag gjort innan då i stor sett alla djur hatat mig innan medans de har tagit kontakt med mig på senaste tiden. om vi skall använda min systers kanin som exempel, den har vägrat att närma sig mig, men när jag var hos min syster för ett tag sedan kom den fram och jag satt under ½ h och klappade den, sedan fick jag ont i handen och orkade inte mer.
Detta har börjat efter att jag mediterat mer och känt mig lugn.
Jag tror starkt på att man har totemdjur som ger dig ett tecken på att det är just det djuret du har när du är redo och jag antar att detta var mitt tecken
.

Jag måste erkänna att jag förväntade mig förändringar, men att det skulle ske såhär tidigt så uppenbart är jag förvånad över. Jag antar att det visar att naturen kommer att visa dig saker om du bara är öppen för dess tecken.

Dagens tanke

Vi uppmanas att vara annorlunda och stå ut i mängden av allmänheten (lärare, media och så mycket annat) trots det är det allmänheten som ger dig konstiga blickar när du följer uppmaningen!

blessed be// psychooo-bunny

Ibland bör du låta dina känslor vara din vägledning.

under tiden som jag har insett att wicca är något för mig, har jag ofta hört många säga (och även jag tänkte på det) att det är så mycket lättare att vara med i ett coven eftersom att man inte behöver veta lika mycket och att man får vägledning under tiden som man lär sig. Jag personligen har insett att man måste hitta sin egen väg och visst kan det vara skönt med vägledning, men i slutändan är det upp till dig att lära dig och att gå ut för att hitta din egen väg och verkligen lära dig så mycket du kan. Jag säger inte att man skall kunna allt! ingen kan någonsin lära sig allt eftersom att allt förändras och att inget är RÄTT eller FEL! det enda rätta är det som känns bra för dig. (men nu tillbaks till ämnet) Jag trodde att man bara kunde tro på vad det stod i böcker och därför började jag "tro" att det fanns älvor, men jag kom fram till att det inte kändes som något för mig. Samma sak gäller i covens, du måste känna efter om vissa saker som görs eller sägs känns rätt för dig. Väljer du att tro på allt som står i böcker utan att faktiskt känna efter kommer du antagligen känna att det inte är något för dig trots allt och sluta att studera, så jag uppmanar er till att känna efter vad som känns rätt och fel för ER och inte vad någon annan säger är rätt för det är bara deras åsikter och vad de känner är rätt. Dina åsikter kommer även att förändras och det är okej, och när jag säger dettta betyder det inte att du inte skall ha ett öppet sinne för förändringar kring din tro. Just nu känner jag att jag bara skall ägna mig åt att fastställa vad jag tror på kring väldigt många olika ämnen innan jag ens skulle tänka på om ett coven är något för mig. Japp det var allt från min sida idag :)

kärlek till alla // Psychooo-bunny

RSS 2.0