lavendelsalva

Har nu gjort lavendelsalva.

Jag fick inte ihop till mer än tre burkar, men det är ganska bra för jag hade bara tre burkar att hälla det i.Den luktar fantastiskt och är mycket mjukgörande så egentligen skulle man kunna kalla det en fetare version av hudkräm. Om man inte läggar i essentiella oljor i dessa salvor luktar de inte lika mycket (om man tex tycker att för mycket lavendeldoft luktar tvål kan man strunta i det).

Det här behöver du:


Lavendel (eller valfri växt så som ringblomma)
Olivolja
bivax
burkar
(ev honung)
(ev essentiell olja för att det skall lukta mer lavendel)

Instruktioner:
Ta lika mycket lavendel som olivolja och häll i en burk. Blanda och låt sedan stå i ca 6 veckor. Om du går förbi den så kan du skaka lite då och då och se till att det inte möglar (burken skall vara stängd). Se även till att lavendeln precis är täckt av olivoljan och det är okej att hälla på mer.

Efter 6 veckor: Använd en silduk för att sila bort lavendelbitarna från oljan (ev blanda i några få droppar essentiell olja). Värm en del bivax (beroende på hur mjuk du vill ha salvan) och häll sedan i oljan. Det är okej att det stelnar lite när man häller i det, det beror på att oljan är kall och bivaxet varmt. Fortsätt att värma tills allt har smält igen och häll det sedan snabbt i burkar (för det stelnar snabbt!). Skulle man vilja så kan man ha honung i, men när jag provade det hamnade honugen i botten av burkarna så jag skulle inte rekommendera det.

Jag har planer på att göra salva med ringblommor (och kanske lite lavendel).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0