Astronomiska tankar om vatten och månen och hur det påverkar våra kroppar

Har plötsligt blivit mycket intresserad av astronomi! Det finns så många teorier som är intressanta och som skulle kunna vara vettiga!

Man brukar ju prata om att man kan få mardrömmar eller få svårt att sova när det är fullmåne. Det är ju vetenskapligt bevisat att vattnet påverkas av månen och tidvattnet är ett sådant exempel! vi skulle ju inte ha något tidvatten om månen inte gått i sin bana runt oss.


En mycket stor del av våra kroppar består av just vatten och om nu havsvattnet påverkas av månen borde ju även vattnet i våra kroppar göra det. Jag tror att vissa är mer känsliga för förändringen som sker när vattnet i våra hjärnor rör på sig och att vad vattnet gör. Och därav kan man få svårigheter att sova eller så kan man ju få mardrömmar.

Jag har insett att jag brukar få lust att gå ut dagen innan fullmåne och man kan ju tro att detta är en slump, men jag tror själv att detta är en kontakt jag har med naturen av något slag. Jag tror att alla har olika kontakter med naturen, men jag funderar mycket kring ämnet. Vem vet kanske kan jag se fler kopplingar i framtiden när jag haft mer tid att lära känna de reaktioner min kropp gör vid olika tillfällen.

Man vet tex även att vargar ylar mer vid fullmåne (oj den har man ju inte hört förut, tänker vissa då, men det är faktiskt det) Ett häftigt, men kanske inte så möjligt, experiment skulle vara att stänga in en varg där de inte kan se något ljus och se om den ändå ylar. Detta skulle ju inte gå i praktiken, men om man bara tänker på att svaret på frågan skulle bara intressant så blir det lite lättare att tänka sig! Det var faktiskt min biologilärare som talade om för mig att vargar ylar mer vid fullmåne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0